Nätverksinstallation

Vi installerar datanätverk och hemnätverk

Datanätverk i hemmet

Vi utför installationen av ditt hemmanätverk. Utvecklingen går fort framåt och en vanlig router med inbyggt Wifi räcker många gånger inte till för att tillgodose alla uppkopplade enheter som hela tiden blir fler och fler. I hemmet är just Wifi täckning, samt hastighet, något som fler och fler ser ett behov av att bygga ut. Ett trådlöst nätverk som fungerar i hela huset, utan att tappa signalstyrka är vårt mål när vi bygger ut ett Wifi. Värt att nämna att det även går att få bra Wifi i sin trädgård. En utomhus accesspunkt kan klara att ge bra täckning i hela trädgården, många gånger är sikten fri och signalen når då betydligt längre. Vi har ett praktiskt exempel på bra teckning 90 meter fri sikt från accesspunkt.

Behöver du hjälp med Nätverksinstallation?

Genom formuläret kan du ange specifika behov och önskemål samt ange dina kontaktuppgifter. Vi återkommer inom 24 timmar.

Vi installerar datanätverk som är kabelbundna i alla miljöer. Både via kopparkabel av senaste tekniken som klarar av framtidens behov, samt genom fiberkabel om installationen sträcker sig över lång distans inom eller mellan byggnader. Det finns även väldigt bra ”bryggor” för att trådlöst koppla samman nätverk mellan byggnader.

Vi installerar och konfigurerar den aktiva utrustningen som krävs för att nätverket ska fungera optimalt och genomför även tester för att säkerställa funktionen. Exempelvis testar vi täckningen för en Wifi installation med dB mätning.

Den aktiva utrustningen vi använder oss av är till stor del från serien Unifi, tillverkad av Ubiquiti.

Utrustningen har en design som passar nutiden och accesspunkter finns för både fast uppsättning i tak/vägg och stående på t.ex. hylla.

Systemet har även utrustning för att enkelt integrera säkerhetskameror. Kamerorna har ljudupptagning och finns i olika varianter upp till och med 4K upplösning.

datanatverk guide

Ditt meddelande har skickats

Vi återkommer till dig så snabbt som möjligt.